香港大人網

查看: 3275|回復: 5

原來有啲人有病係睇唔出架~

新手上路

有好多人好眉好貌你以為佢身體好好啦~原來佢一早染左性病而佢自己都唔知!
因為唔係每種性病都有明顯病徵,家計會話所以好多患者都未能及早治理,令病毒繼續傳播,引起併發症,以致對受感染既器官造成永久損害,及早驗清楚就唔會害人又害己啦!

其實性病一般可以透過化驗分泌物、血液,或細胞樣本等測定,程序並唔不繁複。倘若懷疑自己受到性病感染,不論有沒有出現徵狀,都應及早尋求診斷。患者的性伴侶亦應接受檢查和治療,以免反覆傳染。

最有效預防性病既方法,就係採用安全性行為,即係同一個未受過任何性病感染既人,保持專一既性關係。如果唔可能既話,就應該每次性接觸都正確地使用安全套。性生活活躍既人,最好就接受定期檢查,以確保你既性生活安全又安心!

依家有好多地方都免費有得驗性病,又匿名又快:
例如
1) 社會衛生科(免費包藥)
        愛滋病病毒抗體測試
        電話: 2780 2211
2) 再思社區健康組織
        愛滋梅毒 / 愛滋病病毒抗體快速測試
        地址: 香港九龍旺角通菜街1A-1L, 威達商業大廈, 10樓1001A室
        預約電話: 3188 9024
3) 愛滋病基金會 AIDS Foundation
        愛滋病病毒抗體測試、梅毒抗體及丙型肝炎抗體
        預約電話: 2513 0513
4) 關懷愛滋 AIDS Concern
        愛滋、梅毒、淋/非淋(留尿液樣本)、丙肝
        預約網址: https://aidsconcern.org.hk/testing-service/bookatest/

但要注意,如在受感染後既頭三個月內進行測試,係可能檢驗唔到抗體架,所謂「空窗期」。 所以,為左確保測試準確,必須要係懷疑受感染三個月之後進行測試先可以作準。

病向淺中醫,有病趁早醫,唔洗心思思!
回復

新手上路

回復 支持 反對

註冊會員

老婆不在家小姨子来了 竟然没穿胸罩可以直接看到奶头 这是在诱惑我吗?
影片格式:MP4
影片大小:39MB
影片时间:00:15
影片说明:无码

观看地址:kake.pw
回復 支持 反對

註冊會員

蜜桃传媒 PMC022 美艳丈母娘照顾身强力壮的女婿 干柴烈火一碰就燃
影片格式:TS
影片大小:542MB
影片时间:25:47
影片说明:无码

观看地址:kake.pw
回復 支持 反對

高級會員

漂亮香酥眼鏡娘,貓耳朵,爭當妳乖巧的小貓咪,看這模樣壹點看不出有壹對豪乳
資源大小:281M
影片時間:00:33:17

观看地址:sanwz.com
回復 支持 反對

中級會員

得妻如此,夫復何求,大哥真性福,吊鐘乳美熟婦,沖這對大奶子不得來壹發嗎
資源大小:927M
影片時間:02:03:40

观看地址:sanwz.com
回復 支持 反對